Natuurvoedingsadvies

Zie jij op het gebied van voeding door de bomen het bos niet meer?

Zou je graag gezonder willen eten maar weet je niet waar je moet beginnen?

Ben je helemaal klaar met eten uit pakjes en zakjes?

Wil je best andere producten kopen maar heb je geen idee welke dan?

En moet het vooral niet te veel tijd kosten en te ingewikkeld zijn?

 

En hoe fijn zou het zijn om:

Meer energie over te houden aan het einde van de dag?

Geen dip meer te hebben na je maaltijd, waardoor je van dat koekje af kan blijven omdat je genoeg gevoed bent?

Je darmen, en daardoor je hele lichaam, een handje te helpen door te voeden in plaats van te vullen?

Je gewoon lekkerder in je vel te voelen?

Denk jij, nou dat zou ik ook wel willen… Het is echt mogelijk!

Ik kan je helpen.

Natuurlijk advies

Samen gaan we kijken naar jouw eetpatroon en jouw ideeën over voeding en je eetgewoontes. Of die van je gezin. Vaak kunnen we al met een paar simpele aanpassingen een positief effect bereiken op je gezondheid. Ik werk graag met groenten en fruit uit de seizoenen. Het aanbod van dat moment is hierbij een inspiratiebron en kunnen een leidraad vormen voor je dagelijkse menu. Met verse producten, die zoveel mogelijk onbewerkt zijn kun je al een grote stap maken naar een gezonder en vitaler leven.

 Ik help je op weg met informatie en tips, zodat je zelf keuzes kan maken die bij jou, of je gezin passen. Ik ga je niet vertellen wat je moet eten, of een dagmenu voor je maken die je moet volgen. Het is juist de bedoeling dat je zelf gaat experimenteren met wat voor jou werkt. En ja, ik hou ook van chocola, koekjes en chips, verboden eten bestaat bij mij niet. En ik ga je ook niet op de weegschaal zetten. Dus wees niet bang dat je vanaf nu alleen maar op een wortel hoeft te knagen. Het gaat juist om de balans en bewust een keuze maken.

Voor wie is natuurvoedingsadvies geschikt?

Nou, in principe voor iedereen! Een gezond eetpatroon is voor iedereen van belang om gezond en vitaal te worden en te blijven. Ik geef natuurvoedingsadvies, waarbij het belangrijk is dat de vijf basisprincipes zoals ik hierboven beschreven heb (vers, puur, eerlijk, variatie en biologisch) jou aanspreken. Ik help je graag als je stappen wilt maken naar een gezonder, vitaler en bewuster voedingspatroon. En dat hoeft niet ineens groots, elk klein stapje helpt. Als ervaringsdeskundige ondersteun ik je in een bewuster en duurzamer voedingspatroon en leefstijl zodat je je vitaler en gezonder gaat voelen. Ik luister naar jouw ideeën en opvattingen over voeding en gezondheid en geef je informatie en praktische tips waar je echt wat mee kan. Zodat je zelf nadenkt over de keuzes die je gaat maken en jij de regie en verantwoordelijkheid houdt over je gezondheid. Het belangrijkste is dat je zelf gemotiveerd bent en de wil hebt om bewustere keuzes te maken en daarnaar te handelen.

En voor wie toch niet?

Een natuurvoedingsadviseur heeft niet de bevoegdheid om medische handelingen te verrichten en mag alleen natuurvoedingsadvies geven. Ik ben opgeleid om gezonde mensen te begeleiden, die lekkerder in hun vel willen zitten, zich energieker willen voelen, van hun suikerdips af willen en graag een vitaler en gezonder eetpatroon zouden willen. Heb je serieuze gezondheidsklachten (waarvoor je al in behandeling bent), dan kun je bij een diëtist terecht voor advies bij medische klachten. Ik kan je wel helpen met het kijken naar een gezonder voedingspatroon, los van je bestaande klachten. Een gezonder voedingspatroon kan juist preventief werken en klachten voorkomen, waardoor je niet alleen investeert in je gezondheid op de korte termijn, maar waardoor je ook vitaal je toekomst in kunt gaan.

Een voedingsadvies op maat

Na het eerste telefonische, of mail contact stuur ik je een eetdagboek die je zelf zo uitgebreid mogelijk invult. Je neemt daarbij een gemiddelde weekenddag en een doordeweekse dag in gedachten. Samen met de vragen die je hebt ga ik dan alvast voor je aan de slag. Ik bekijk je dagelijkse eetpatroon en filter eruit wat de eerste prioriteiten zijn.

Tijdens het eerste gesprek van 1,5 uur bespreken we samen je dagelijkse eetpatroon, beantwoord ik je vragen en gaan we kijken hoe je mijn tips en adviezen kunt verweven in je dagelijks leven. Je gaat daarna zelf aan de slag waarbij je gaat ondervinden wat wel voor je werkt, wat niet of waar je tegenaan loopt.

Bij het tweede gesprek na ongeveer 2 weken, bespreken we je ervaringen. Ook nu geef ik je tips en adviezen waar je mee verder kunt naar aanleiding van wat je ondervonden hebt. Zo kun je met een geheel persoonlijke aanpak, gericht op wat werkt voor jou, verder de weg inslaan naar een gezonder en vitaler leven.

Mocht je na deze twee gesprekken behoefte hebben aan nog een vervolggesprek dan is dat uiteraard mogelijk.

Kortom, zoek jij natuurlijk voedingsadvies op een laagdrempelige manier, wat niet te ingewikkeld is of te veel tijd kost en wat je op een eenvoudige manier in je dagelijkse leven kan verweven? Neem dan vrijblijvend contact met me op om te kijken wat ik voor je kan doen. Ik help je graag.

Praktisch

Voor wie: je bent gezond en je hebt geen medische klachten. Maar ook; je bent gemotiveerd om aan je gezondheid te werken en geïnteresseerd in natuurlijke voeding.

Wanneer: samen maken we een afspraak wanneer het uitkomt.

Hoe vaak: eerst een telefonisch of mail contact waarna je het eetdagboek voor twee dagen invult. Daarna volgt het eerste gesprek van 1,5 uur. Na ongeveer twee weken volgt het tweede gesprek van 1 uur. Losse vervolggesprekken zijn uiteraard mogelijk mocht je daar nog behoefte aan hebben.

Investering in jezelf: €180 euro

Los vervolggesprek per uur: €60 euro

Informatie over de tarieven
Een consult is opgebouwd uit het gesprek zelf en de tijd die ik nodig heb om onder andere jouw eetdagboek te bekijken, voor uitzoekwerk, om adviezen op maat te maken die passen bij jou en dit op te stellen in een toegankelijk overzicht die ik je per mail stuur. Soms heb ik extra tijd nodig om jouw wensen of problemen dieper uit te zoeken om jou zo te voorzien van persoonlijke tips en adviezen. Hier bereken ik geen extra kosten voor.

Annuleren van een afspraak
Je kunt je afspraak telefonisch of per mail annuleren. Doe dit wel minimaal 24 uur voor aanvang van het consult. Zo hoef je je consult niet te betalen. Annuleer je binnen 24 uur voor het consult of kom je niet opdagen, dan ben je het consult bedrag verschuldigd aan mij, omdat ik deze tijd voor jou gereserveerd heb.

Betaling
Na afloop van het eerste consult kun je het gehele bedrag voor beide gesprekken direct betalen via een betalingsverzoek met QR-code.

Zie ook de Algemene Voorwaarden.